Obiective europene, realități regionale. “În România încercăm să rezolvăm problema delicată a colectării și reciclării ambalajelor cu niște instrumente primitive”

Alin Vișan, Președintele Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu, a abordat problematica ambalajelor non-SGR în cadrul conferinței Ambalaje 360° cu tema ‘Revoluție pentru Evoluție’.

„În România suntem încă în etapa de încercare de a colecta ambalajele curente. Ce facem cu ambalajele non SGR și cum facem să atingem țintele de colectare și reciclare pentru aceste ambalaje? Este într-adevăr o provocare pentru noi, cei care punem pe piață ambalaje, să atingem aceste ținte mai mari de la un an la altul, ca urmare a revoluției ce s-a produs deja în urmă cu câțiva ani, când au fost stabilite aceste ținte. Noi în România încercăm să rezolvăm problema delicată a colectării și reciclării ambalajelor cu niște instrumente primitive. Deși instrumente pe care alte state le utilizează cu succes, cum ar fi colectarea separată sau aplicarea principiului plătește pentru cât arunci, la noi funcționează defectuos sau deloc, în aceste condiții noi producătorii reușim să ne îndeplinim țintele de colectare”, a spus Alin Vișan.

Sursa: https://www.revista-piata.ro/fmcg/csr-excellence/sustenabilitate/item/19041-obiective-europene-realitati-regionale

Share