Programul educațional “Colectarea selectivă a ambalajelor protejează mediul”

Programul educațional “Colectarea selectivă a ambalajelor protejează mediul”, demarat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu (ARAM)  impreuna cu High Lights Events au demarat in luna decembrie 2010 in Bucuresti programul educational “Colectarea selectiva a ambalajelor protejeaza mediul”.  Acesta are ca scop invatarea prin interactivitate, dezvoltarea simtului civic si educarea elevilor despre importanta colectarii selective a deseurilor din ambalaje. Proiectul initiat de cate ARAM si implementat de  High Lights Events se desfasoara in cadrul Programului National “Educatie pentru Sanatate in Scoala Romaneasca” avand ca Partener Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Baza materialului didactic o reprezinta manualul realizat de ARAM, cu sprijinul ECOROM AMBALAJE – “Invatam sa reciclam ambalaje” structurat in 6 lectii. Programul este impartit in doua  etape. Prima presupune predarea notiunilor despre mediu si ambalaje iar cea de-a doua contine aplicatii practice  ale notiunilor prealabil invatate. Elevii au ocazia de a isi exerseza ingeniozitatea si creativitatea  in timp ce invata notiuni noi  despre deseuri, despre reciclarea metalului, a hartiei, a plasticului si a sticlei.

High-lights Events, cu sprijinul elevilor din Colegiul National Elena Cuza din clasele X – XII si a unei echipe de pedagogi pregatiti special pentru acest curs, a conceput jocuri prin care elevii au putut invata sa selecteze colectiv, sa imparta deseurile in functie de materialul lor, folosindu-se de asemenea si jocuri pe calculator pentru a le stimula atentia.

In anul scolar 2010 – 2011, programul s-a desfasurat in cadrul institutiilor Colegiul National Elena Cuza, Scoala Generala 98 – Avram Iancu, Scoala Generala 93 – Emil Racovita  si  Gradinita 209.  Actiunea a cuprins pana acum 500 de elevi din clasele I-IV si 4 grupe de copii de la Gradinita 209.

Proiectul “Colectarea Selectiva a Amblajelor Protejeaza Mediul” a beneficiat de un mare succes in randul profesorilor, parintilor dar mai ales in randul copiilor.  Rezultatele imbucuratoare si necesitatatea unui astfel de program de constientizare fac ca  obiectivul comun al ARAM si  High Lights Events sa fie acela de  a continua si in anul scolar 2011 – 2012, cat si de a demara alte programe educative.

Share