Acțiuni de conștientizare și educație ecologică ale elevilor Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu, organizate în cadrul celei de-a doua ediții a bursei pentru protecția mediului “Doru Criștiu”

Bursa pentru protecția mediului “Doru Criștiu” – proiect demarat și susținut de Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM) alături de Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” (CNPAS) și de Asociația „Prietenii CNPAS”, aflat la a doua ediție – aduce în prim-plan cele mai bune idei ale elevilor de promovare a importanței conservării și protejării mediului înconjurător.

Câștigătorii ediției din 2023, elevi în clasa a V-a, au pregătit și implementat mai multe activități instructiv-educative și acțiuni de ecologizare în municipiul Sibiu cu sprijinul profesorului coordonator, Cătălin Lazăr, și al unității de învățământ.

Grija față de natură și preocuparea pentru reducerea impactului omului asupra mediului se află în centrul activităților organizate, în urma cărora 30 de elevi din clasele a V-a și a VI-a au participat la un concurs de educație ecologică privind colectarea separată a deșeurilor și reciclarea materialelor din ambalaje, alți 30 de elevi de clasă pregătitoare au avut ocazia să depindă prin intermediul unui joc noțiuni elementare despre cum aleg containerul potrivit, iar deșeurile stradale au fost adunate dintr-o zonă a cartierului unde este localizat CNPAS și separate în vederea reciclării. Alte astfel de activități ale elevilor sunt planificate pentru lunile următoare.

“Continuăm să promovăm discuții la firul ierbii în legătură cu problemele care țin de gestionarea deșeurilor de ambalaje și de aportul fiecăruia dintre noi la un mediu mai curat. Proiectul bursei pentru protecția mediului urmărește să aducă aceste teme mai aproape de elevi cu ajutorul cadrelor didactice și al elevilor înșiși, prin intermediul unor activități extrașcolare de tipul jocurilor educative, învățării colaborative și al altor activități practice și interactive”, a susținut președintele ARAM, Alin Vișan.

“Interesul și entuziasmul elevilor față de reciclare, reducere a risipei și un mod de viață sustenabil este încă un semnal că dorința de implicare în protecția mediului este tot mai importantă, în ultimii ani, la nivelul întregii societăți”, a declarat vicepreședintele ARAM, Camelia Sur.

Informații suplimentare

Lansată în 2021, bursa pentru protecția mediului “Doru Criștiu” reprezintă un proiect care își propune să încurajeze educația pentru mediu și acțiuni durabile pentru un mediu sănătos, asigurând sponsorizarea necesară pentru organizarea activităților de protecție a mediului pe care le propun elevii înscriși la concurs. Doru Criștiu a coordonat activitățile ARAM, în calitate de Secretar General și Director Executiv, de la înființarea asociației, până în anul 2019.

Share